Blogul nostru
L–V: 08:00 / 16:30 0264-435.085, 0736-661.738, 0723-597.301

Blogul nostru (40) Noutăţi din restaurantul nostru

Blogul nostru

Cu Zebra la picnic

Zebra by

E vară şi e cald, dar n-ai venit până aici ca să-ţi spunem ce ştiai deja :). Orișicum, n-ai timp de pierdut pe net, trebuie să-ţi termini treaba pe azi şi să ieşi în parc sau să fugi din oraș, la un picnic.

Fie că preferi iarba din parc, iarba de la munte sau din grădina ta de-acasă, fie că eşti fan şezlong, hamac sau muşchi de copac, la un moment dat, după atâta lenevit / citit / tăifăsuit, ţi se face foame. OK, și asta ştiai! Dar să vedem ce variante ai acum: să te uiţi în ghiozdan, poate ţi-ai pus sandvişuri de-acasă :), să iei o şaorma de la cea mai apropiată tarabă din parc sau - dacă eşti prin pădure - să te-apuci de uns grătarul pentru mici, cârnaţi şi grătare. (Doar în locurile special amenajate, evident).

Dar ştii ce ne-am gândit? Nu mai bine îţi facem noi un platouaş? Ceva foaaarte gustos, proaspăt şi la un preţ "de studenți". Doamna Pansela, bucătăreasa noastră şefă, a pregătit două platouri ideale pentru un picnic de vară:

platouri_picnic_frigarui_chec_fructe_mic.jpg

- superdeliciosul platou cu frigărui (700 de grame) - cu cotlet de porc, piept de pui, ciolan afumat, cârnaţ de casă, dovlecel, vinete, ardei, roşii cherry, ceapă roşie, toate la grill. 

- platoul cu chec şi fructe pentru desert (600 de grame) - chec cu cacao şi fructe de sezon. 

Primul costă 35 de lei, al doilea 20 de lei, dar dacă le iei la pachet, ţi le oferim cu 49 de lei! Nu-i rău pentru două platouri din care se satură 3-4 persoane, nu?

Cum comanzi? Sună-ne la 0723-597.301, scrie-ne pe chat, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe facebook. Ţi le facem de azi pe mâine, dar dacă te grăbeşti şi comanzi până la ora 9, ţi le putem trimite în aceeaşi zi, după-masa, între 15 şi 17. Ne vedem la iarbă verde!

picnic_zebra_lat_mic.jpg

Citeşte mai departe ...

Prăjituri şi cozonac de Paşte

Zebra by

Dragi bunici, mame, prietene, iubite şi soţii, ştim că pentru voi, femeile, o sărbătoare - şi de data asta ne referim la Paşte - înseamnă în primul rând oboseală. Spălat geamuri, aspirat, frecat podele, vopsit ouă, făcut 15 feluri de mâncare, 16 de prăjituri, aranjat frumos masa de Paşte etc.. O adevărată săptămână a patimilor, nu?

Ca să vă bucuraţi şi voi de sărbătoare, ideal ar fi să împărţiţi toate acestea cu membrii familiei sau cu prietenii. Şi aici intervine prietena voastră, Zebra! Anul acesta, de prăjituri şi cozonaci ne ocupăm noi :). Am pregătit pentru voi câteva sortimente care se potrivesc perfect cu masa de Paşte, ca să nu mai fiţi nevoite să petreceţi ore întregi în picioare şi în faţa cuptorului.

E important să ştiţi că folosim doar ingrediente naturale, cuptoare speciale şi că avem o echipă cu experienţă în prepararea deserturilor şi cozonacilor.  

Ce pregătim pentru voi: 

Cozonac Simplu (1kg/buc) - 13 lei
Cozonac cu cacao (1kg/buc) - 16 lei
Cozonac cu rahat (1kg/buc) - 17 lei

cozonacpaste2

Prăjitură Doboş - 35 lei/kg
Prăjitură cu ciocolată şi mascarpone - 35 lei/kg
Prăjitură Albiniţa - 35 lei/kg
Prăjitură Sumegi (cu nucă) - 45 lei/kg



Vă aşteptăm comenzile până în data de 11 aprilie, ora 15. Vă dorim Sărbători liniştite, dar nu numai atât: încercăm să şi contribuim la asta!

Câteva detalii tehnice:

* Comanda pentru platouri de aperitive şi prăjituri de Paşti se face până în data de 11 aprilie, ora 15.
* Pentru transport (gratuit), comanda minimă e 70 de lei. Sub această sumă, puteţi să ridicaţi prăjiturile de la restaurant (calea Baciului, nr 1-3, in incinta Roxer). Opţiunea transportului cu plată nu există. 
* comenzile se livrează / se ridică până vineri, 14 aprilie, ora 15. 
* cantitatea minimă pentru o prăjitură comandată e 500 de grame.
* anul acesta, Paştele catolic şi cel ortodox cad în aceeaşi zi, duminică, 16 aprilie

Puteţi comanda cu ajutorul ferestrei de chat din dreapta, la 0723-597.301 sau prin Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe ...

Meniu de post (vegan) la Zebra, cu doar 10 lei. Ce supe şi feluri 2 am pregătit pentru voi

Zebra by

 

Zebra e din nou la post pentru clienţii săi! Am pregătit o gamă atât de diversă de meniuri de post (vegane 100%), încât nu veţi simţi cum trec zilele până la Paşte (16 aprilie). 

În fiecare zi, la Zebra Catering Cluj, puteţi comanda meniul de post cu doar 10 lei  - supă şi felul 2.

Meniul de post este vegan, adică nu conţine ingrediente de provenienţă animală, spre deosebire de meniul nostru din timpul anului, cel lacto-vegetarian.

Supe de post pregătite la Zebra

1. Supă câmpenească
2. Supă cremă de morcovi
3. Ciorbă țărănească de legume
4. Supă de varză
5. Supă franțuzească
6. Supă cremă de țelină
7. Supă de roșii cu ghimbir
8. Ciorbă de cartofi
9. Supă de salată
10. Ciorbă de fasole verde

Mâncare de post din bucătăria Zebra

1. Chifteluțe din legume cu linte bătută
2. Dovlecel pane cu piure de spanac
3. Sarmale cu ciuperci
4. Tocană de cartofi
5. Tocană de legume
6. Varză cu legume și ciuperci
7. Ciuperci pane cu cartofi natur
8. Musaca de vinete cu legume
9. Chiftele de năut cu fasole bătută
10. Ghiveci de legume cu orez
11. Conopidă pane cu cartofi țărănești

Puteţi comanda prin Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon, mesaj pe facebook sau chat (aplicaţia din dreapta ecranului). Atenţie, însă, comanda minimă este 30 de lei.

zebra post cover

Citeşte mai departe ...

Doamna Pansela

Zebra by

Sigur că un interviu nu ţine de foame, dar vă invităm să luaţi loc la masă şi să vă delectaţi cu unul realmente savuros. Pansela Zah, bucătăreasa-şefă de la Zebra, povesteşte despre copilăria din Moldova, unde mămăliga "e baza" şi venirea în Ardeal, unde aproape că nu există duminică fără cartofi piure cu şniţel. Şi pâine.

Ce diferenţe sunt între bucătăria moldovenească şi cea ardeleană? Cu ce exagerează Jamie Oliver? Unde e mai bine: la Zebra sau la Masterchef? Toate acestea, plus o pildă despre roadele pământului, în dialogul care urmează:

- Care e prima mâncare pe care vă amintiţi că aţi făcut-o?
- Prima-prima? În copilărie. Ştii câţi ani aveam? 7 ani. Când am făcut orez, cu pătrunjel şi mămăligă. Serios, 7 ani. 

- La 7 ani nu aveaţi altceva mai bun de făcut? :)

Citeşte mai departe ...

Prăjituri pentru acasă, de sărbători! Zebra pregăteşte platourile, tu te bucuri de ele

Zebra by

E prea linişte, e clar că la Zebra se coace ceva! Intrăm în bucătărie şi ne lovesc aromele. Nucă, miere, cacao, cremă de zahăr ars. Nu ne-a trebuit mult să ne dăm seama: se coc prăjiturile pentru sărbători!

Albiniţa, Minune, Snickers şi Krantz sunt cele patru "vedete" invitate în platoul Zebra. Puteţi să le comandaţi acasă sau la petrecerile de final de an. Tot ce trebuie să faceţi e să ne sunaţi sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până în 20 decembrie, la ora 12:00, iar noi vi le pregătim cu pricepere şi cu drag.

Platou cu prajituri asortate de casă:
(1 kg- 45 lei):

Albiniţa (gem şi miere)- 250g
Minune (blat, nucă, crema cafea)- 250g 
Snickers (blat cu nucă, ciocolată albă, cremă de zahăr ars, ciocolată neagră)- 250g 
Krantz (foi cu nucă, cremă de vanilie, nucă caramelizată)- 250g 

* comanda minimă este de două platouri

platou prajituri blog
Baigli cu nucă sau cu mac

Mai exact, Zebra face "baigli cu mac-mac". Pentru că punem de două ori mai mult mac în cozonac decât în multe alte locuri. Ceea ce-l face de două ori mai bun! ☺   Vă invităm să ne contraziceţi făcând o comandă până în 20 decembrie, la ora 12. E bine să ştiţi că un baigli cu mac-mac are 500 de grame şi costă 10 lei. La fel şi baigli cu nucă. 

zebra mac mac mic

 

Citeşte mai departe ...

Tiramisu: originile misterioase ale desertului care a cucerit lumea în anii '80

Corina by

>>> AVEM TIRAMISU - ÎN FIECARE MARŢI ŞI JOI, LA ZEBRA <<<

Dacă petreci o seară plimbându-te prin cartierul Little Italy din Manhattan, vei remarca cu siguranță localul Ferrara Bakery& Cafe, aflat pe strada Grand Street, la numărul 195. Înăuntru, clienții, majoritatea turiști, așteaptă la rând să ajungă la tejghea și să ocupe apoi un loc într-unul din cele mai vechi localuri ale cartierului – înființat in 1892, deschis până la miezul nopții. 

Ferrara Bakery

Cu specificele sale podele în carouri și caserole cu paste, Ferrara servește diners amari, limoncello sau espresso, pentru a fi savurate împreună cu produse de patiserie precum sfogliatelle, cannoli sau tiramisu, trei embleme ale deserturilor italiene. Specialitatea sfogliatelle, cu multiplele sale straturi umplute cu griș din grâu si brânză ricotta împletită cu coajă de portocală , iși are originea în Napoli, undeva în anii 1600, in timp ce cannoli provine din Palermo, cu a sa combinație de ingrediente de proveniență arabă, din esență de flori de portocală si fistic.

Citeşte mai departe ...

Zebra implineste 5 ani!

Corina by

Aici la Zebra ne pregatim de petrecere si vrem sa o tinem asa o luna si un pic. Si ce motive avem? Pai Zebra noastra, Restaurant & Catering, creste pe zi ce trece si in curand va implini 5 ani. Mai exact pe 15 septembrie.

5 ani cu bune si cu rele, 5 ani minunati alaturi de clientii nostri, 5 ani apetisanti, cu mancaruri care mai de care. 5 ani in care am invatat, ne-am bucurat si am mai si plans, am murdarit sorturi, am creat meniuri diverse, dar in final, sunt 5 ani de cand iubim sa facem mancare!

Si la ceas frumos de aniversare, Zebra vine si cu o promotie: comanda minim doua platouri de aperitive si ai 10% reducere la intreaga comanda! Promotia este valabila pana in 30 septembrie.

Intreaga noastra oferta de platouri de aperitive o gasesti aici http://zebracateringcluj.ro/produsele-noastre/platouri-aperitive

Sa ne traiesti si sa infloresti, Zebra draga!

Citeşte mai departe ...

Ruladă cu kiwi, o reţetă simplă de vară

Corina by

Vara asta în bucătăria Zebra Cluj nu s-a stat o clipă locului. Testăm reţete dulci pentru voi, pentru a vă oferi mereu ceva nou, răcoros şi absolut delicios.
Totul începe din dragoste pentru mâncare. Ştiu, aţi fi tentaţi să spuneţi ca fraza asta este un clişeu, însă vreau să vă asigur ca nu este chiar aşa. Aici, la Zebra Catering Cluj, chiar iubim mâncarea şi ne dedicăm cu totul în prepararea ei. Până la urmă vrem să venim în întâmpinarea oaspeţilor noştri cu soluţii cât mai bune pentru masa de prânz sau mesele festive, şi cum am putea face asta dacă nu cu atenţie, cu delicateţe, cu produse noi, produse de sezon şi mai ales, cu dragoste?
Fie că ne treci pragul sau alegi să comanzi la birou ori acasă, te asigurăm că mâncărurile noastre conţin toate aceste ingrediente.
Azi vrem să împărtăşim cu voi o reţetă simplă, o reţetă răcoroasă de vară, cu kiwi acrişoare şi aromate.
Şi vă mai dău câteva ponturi. Reţeta asta este foarte versatilă şi o puteţi adapta pentru toate gusturile. De exemplu, dacă doriţi o cremă mai elegantă, puteţi adăuga în cremă mascarpone sau brânză ricotta. Puteţi înlocui fructele kiwi cu zmeură, afine, caise, prune. Sau puteti adăuga în blat nucă prajită şi măcinată. La fel de bine, puteţi opta pentru o glazură din ciocolată albă sau caramel sărat. Gata, deja mi s-a făcut poftă!
Vă las cu reţeta şi vă urez o vară de-li-cioa-să!

Ingrediente

Pentru blat aveţi nevoie de:
- 4 linguri de zahăr
- 5 ouă
- 5 linguri ulei
- 5 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 1 varf de cutit sare
Pentru umplutură aveţi nevoie de :
- 250 g smântână pentru frişcă
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 kiwi
Pentru glazură aveţi nevoie de:
- 200 g ciocolată neagră
- 100 ml frişcă
Mod de preparare:
Se separă ouăle.
Gălbenuşurile se amestecă cu un varf de cuţit sare până au o consistenţă cremoasă, apoi se adaugă uleiul.
Albuşurile se bat împreună cu zahărul până se obţine o spumă fermă.
Se amestecă cele două compoziţii, se adaugă esenţa de rom şi făină şi cacaua (cernute).
Într-o tavă de copt se pune hârtie de copt şi se toarnă aluatul. Se da blatul la cuptor până trece testul cu scobitoarea.
Odată copt, blatul se răstoarnă pe un prosop curat şi umed, se desprinde uşor hârtia de copt şi se rulează blatul cu ajutorul prosopului.
Pentru cremă, se bate smântâna împreună cu zahărul până se întăreşte.
Se desface blatul din prosop, se intinde frişca şi se pun din loc în loc bucăţi de kiwi, apoi se rulează blatul umpplut la loc.
Pentru glazură, se topeşte ciocolata împreună cu frişca şi se lasă să se răcorească, apoi te toarnă peste ruladă.
Rulada se taie în felii şi se savurează cu mare poftă.

Corina Ureche

*reteta noastra a fost inspirata dintr-o revista culinara

Save

Save

Save

Citeşte mai departe ...

Platouri calde de la Zebra Restaurant&Catering Cluj

Corina by

Platouri calde de la Zebra Restaurant&Catering Cluj

Se apropie un eveniment în familie sau pur şi simplu ai de gătit pentru mai multe persoane, iar timpul nu este prietenul tău cel mai bun? Nu te stresa cu gătitul şi cumpărăturile, te ajutam noi! Iar tu vei avea la dispoziţie mai mult timp pentru tine, pentru cei dragi sau pentru organizarea evenimentului.

Livrăm platouri calde, pentru diferite evenimente, ţinând cont de preferinţele invitaţiilor. Trebuie doar să ne spui ce ai vrea să regăseşti pe platou, iar noi îţi îndeplinim dorinţa!

Iată mai jos un model de astfel de platou cald, marca Zebra Restaurant&Catering Cluj:

Platoul, perfect pentru 6 persoane, conţine:

600 g pulpe dezosate la grill

600 g şniţel de pui

1,2 kg cartofi franţuzeşti

+ 6 porţii salată de varză

 

Preţul platoului cald este de 126 de lei.

Noi îl livrăm prompt, numai bun de pus direct pe masă!

 

Pentru a afla mai multe detalii sau pentru a comanda platouri calde în Cluj-Napoca şi localităţile învecinate, nu ezita să ne contactezi la numerele de telefon: 0264-435085, 0736-661738, 0723-597301 sau pe e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Corina Ureche

Save

Save

Save

Save

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS